Гігієна після імплантації зубів

Догляд за порожниною рота після імплантації зубів

Догляд за порожниною рота є необхідною гігієнічною процедурою, що впливає на довгостроковість результату від лікування зубів, включно імплантації.

Навіть найдорожчий і найбільш якісний протез у вигляді зубного імплантату вимагає відповідного догляду і дбайливого ставлення.

Максимально продовжити ефект лікування можна, якщо просто ретельно виконувати рекомендації наших стоматологів:

  1. У перші дві доби після проведення операції нормою є невеликі кровотечі, зупинити які можна за допомогою льоду. Достатньо прикладати лід на 15–20 хвилин з проміжком у 2 години.
  2. Необхідно прибрати гарячу і гостру їжу з раціону безпосередньо в день імплантації. Протягом 2 годин після операції вживати їжу вкрай не рекомендується.
  3. Необхідно розуміти, що імплантат – чужорідне для організму тіло. Отже, після операції можливі незвичні відчуття в порожнині рота, які з часом обов'язково пройдуть. Але безпосередньо після імплантації не слід торкатися імплантату язиком, руками та іншими предметами.
  4. Для досягнення максимального результату, після операції протягом 3 днів слід утриматися від вживання алкоголю, прийому ванни, відвідування лазні, сауни. Також не варто перевантажувати організм фізично, і, звичайно ж, бажано уникати стресів.
  5. Хворобливі відчуття є цілком нормальною реакцією організму на хірургічне втручання. Для зняття больових симптомів звертайтеся до вашого лікаря. Увага! Тільки ваш лікар може прописати вам будь-який препарат. Самолікування, народна медицина і будь-які не прописані лікарем засоби можуть погіршити ваше самопочуття і підірвати здоров'я!
  6. Обов'язковою умовою догляду за порожниною рота після процедури імплантації зубів є гігієнічні процедури, які значно прискорюють загоєння післяопераційних ранок. Перший час після імплантації чистити зуби можна тільки щіткою з м'якою щетиною. Прискорити процес загоєння допоможе інструмент іригатор.
  7. У зазначений час потрібно прийти на профілактичний огляд.

Відповіді на всі запитання, що цікавлять клієнта, нададуть фахівці нашої клініки.