міні-імпланти

Що таке міні-імплантація зубів?

Щоб процес лікування зубів був легшим і приємнішим, фахівці працюють над його вдосконаленням.
Останнім часом стоматологи дедалі частіше використовують міні-імпланти. Ці легкі, акуратні штифти ще на початку двотисячних здобули мегапопулярність у США. А сьогодні їх успішно використовують і в Україні.

Міні-імплант являє собою крихітний титановий штифт близько 2 мм у довжину. Шурупоподібна конструкція дозволяє вкрутити його прямо в ясна, не вдаючись до розрізів, тому слизова при встановленні травмується мінімально.

Застосування міні-імплантів

Хоча ми звикли асоціювати слово «імплант» із процесом імплантації, ця маленька паличка-виручалочка допомагає лікарям у вирішенні й інших стоматологічних проблем.

В ортодонтії. Міні-імпланти встановлюють для допомоги брекет-системі, щоб уникнути викривлення опірних корінних зубів у разі сильного тиску на них. Так буває, якщо з якоїсь причини видалено один із зубів у ряді. Імплант кріпиться на яснах і виконує функцію опори. Так зуби зсуваються в потрібному напрямку, не маючи шансів перетягнути на свій бік опірний зуб.

Іноді міні-імпланти використовують, щоб прискорити процес вирівнювання.

При протезуванні на міні-штифти кріплять легкі пластмасові конструкції.
Їх використовують:

  • як основу під тимчасові коронки, коли потрібно приховати відсутність зуба і не допустити зміщення сусідніх зубів до установки постійного імпланта;

  • при установці невеликих мостів в місцях з сильно тонкою кістковою тканиною, коли потрібний синус-ліфтинг (нарощування кістки);

  • для надійної фіксації знімного протезу; таке додаткове кріплення не дає протезу рухатися, пацієнт відчуває комфорт і впевненість.

міні-імпланти при встановленні брекетів
міні-імпланти при встановленні протезів

Похилий вік пацієнта часто стає протипоказанням до імплантації, адже невідомо, як приживеться обрана конструкція. Також зупиняють висока ціна класичного протезу і складність його установки.

встановлення протезу на міні-імплантах

Міні-імпланти – зубні чарівники

Протези на міні-імплантатах – чудове рішення. Їх використовують частіше за інші з багатьох причин:

  1. Можливість установлення навіть у найвужчій частині кістки, без додаткової процедури із збільшення кісткового об'єму.
  2. Доступна ціна.
  3. Швидкість і легкість інсталяції.
  4. Мінімальні больові відчуття в післяопераційний період.

А ще міні-імпланту не потрібно стільки ж часу на приживлення, як класичному. Встановлювати на мініімпланти зубні протези можна приблизно через тиждень носіння. Так що вже незабаром після встановлення ви зможете випробувати ваші нові зуби твердими яблуками і горіхами.